Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Melbourne’de haftasonu şehirden şöyle en fazla bir saat uzaklıkta açık havada güzel bir gün geçirmek istiyorsanız en güzel yerlerden biri ‘Yarra Valley’. Burası şarap bağlarının olduğu bölge. Biz bi tanesine gidip çöreklenmek yerine ‘winery hopping’ yapmayı seviyoruz. Uğradığımız yerlerden kısa kısa bahsedecek olursak:
Yering Station – Çok popüler mekan, ayaküstü uğranabilir. Bir kaç tadım yapmak için ideal, meraklıysanız adamlar uzun uzun anlatıyorlar.
Tarrawarra Estate – Mimarisi çok güzel ama içerisi çok boğuk. Sakın tadım filan yapmayın, zira insanı aşağılayan ‘sommelier’ler var, o şarap ondan sonra içilir mi filan diye seni azarlıyorlar. E amcacım belli ki bilmiyoruz, bilsek içmezdik zaten. Bahçesi çok güzel, bi şişe şarap alıp bahçesinde karabiberlerin altında manzaraya karşı içmek en güzeli. Şarap içmeyecekseniz kahve de var. Çok huzurlu bir yer.
Kellybrook Winery – Ufak ama güzel bir yer, kış için içeride şömine var, bahçesi hoş, kocaman ağaçlı bir yer. Şarap tadımı 5, bira tadımı 10 $.
Zonzo Estate – Bahçesi çok güzel, ferah, bağlara bakıyor, yemek yemek, fotoğraf çekmek ve takılmak için ideal.
Balgownie Estate – Pek bir özelliği yok, tadım ücretsiz. Aynı zamanda resort olduğu için çok sessiz sakin. Ufak bir yer. Tadımı yapıp uzamak lazım.
Yarra Yering – Sırf adından dolayı gittiğimiz bu şarapçı butik bir şarapçı olup, şık ve ufak bir mekana sahip. Yalnız şaraplar normalden biraz pahalı. Paranız varsa matraklık olsun diye Türkiye’deki arkadaşlara hediye götürülebilir. Şahane bir markaları var, ah bir Türkçe bilseler!
De Bortolli – Bahçesi büyük gölgeli ve güzel. 5$’a şarap tadımı var. Yanına bir de ‘cheese plate’ söylediniz mi her peynire uygun şarap getiriyorlar ve uzun uzun anlatıyorlar. Sempatikler. Çok enteresandır, peynir-şarap ikilisini öyle bi güzel denkleştirdiler ki hiç yemem dediğim peyniri (Blue cheese) ya da hiç sevmem dediğim şarabı (Pinot noir) bile gayet büyük bir iştahla tattım. Sonlara doğru tattırdıkları şaraplar oldukça tatlı, neredeyse likör gibi, bi yerde kesebilirsiniz tadımı ama burası Yarra Valley’deki en iyi deneyimimizdi. Ayrıca bahçesi de oldukça güzel, çocuklar için de uygun.
Melba Estate – Bu da en güzel mekanlardan biri. Baya büyük ve şık bir yer, baya da popüler. Çok yol üstünde değil, o nedenle biraz gizli bahçe özelliğini koruyor. Geniş ve rahat bir bahçesi ve büyükçe bir satış ve tadım salonu var. Burada da bir şişe şarap alıp bahçesinde takılmak güzel bir deneyim.
Ve dönüşte de olmazsa olmaz mekan ‘Yarra Valley Chocolaterie’. Hem çikolata tadımı yapabilir, hem kocaman bahçesinde takılabilir, hem dondurma yiyebilir hem de birbirinden leziz farklı çikolatalar alabilirsiniz. Mavi’nin favorisi tabi ki burası.


Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık