Sistem Bozuk!!

Gecenin bir körü olmuş iki saattir Türk Hava Yollarından online check in yapmaya çalışıyorum. Her seferinde o lüzumsuz menüyü dinleyip gerekli tuşlara basmak suretiyle tam üç tane müşteri temsilcisiyle görüştüm, yok, bir türlü halledilemedi. Sistem bozukmuş!
Yahu, sizin olayınız sırf sistem zaten, uçuş numarası, koltuk seçimi, check in, check out, nasıl sistem bozuk olur? Kendi sistemini çözmekten aciz THY bu arada kaşla göz arasında telefon hizmetini üç dile çıkartmış: Türkçe, İngilizce ve Arapça. Vaaay, memlekete bak ya! Yüz yıldır ülkede yaşayan Kürtlere bu hizmeti sunamadık ama Arapçamız var, ne ala!
Bir de bu ‘sistem bozuk’ meselesi var. Bir ay önce Mavi hastalandığında İzmir’deki meşhur Behçet Uz çocuk hastanesine gittik. Feryat figan, ağlayan çocuklar, dertli anneler, sıra birbirine girmiş, zaten hava sıcak, kim kime dum duma, herkes bir yerden bir yere koşturuyor, millet birbirini ittirip kaktırıyor. Neymiş, sistem bozukmuş, sıra verilemiyor, var olan randevular çökmüş, kimse ne doktor görebiliyor, ne sevk yaptırabiliyor, ne bir şey. İçerisi keşmekeş. Alsancak’ın göbeğindeki hastanede ayakkabılarını çıkarıp bekleme koltuklarına uzanmış insanlar, mübarek hastane değil otogar gibi.
Kan verme kuyruğu Ramazan pidecisi kuyruğundan beter. Hemşirenin iki hasta arasında nefes alacak vakti yok, alnından ter damlıyor, burnundan soluyor. Ve bu ortamda bir adam hastanenin önünde bize yanaşıp oğlunuz kaç yaşında diye soruyor, niye soruyorsunuz diyorum, İngilizce kursu da bilmem ne diye bana kurs satmaya çalışıyor. Tüm hıncımı ve sinirimi adamdan çıkarıyorum, lan millet burda can derdinde, senin yaptığın işe bak diye kovalıyorum adamı.
        
Ama baloncunun işler tıkırında. Hasta çocuğuna kıyamayan tüm ebeveynler için bir balonun lafı mı olur! Panayır yerinden daha çok burada balon satılmış. Hastanenin içi zaten metrobüs gibi. Bir de bütün bebek arabalarına bağlı kocaman Disney karakterli uçan balonlar, onların birbirine dolanan ipleriyle acılı analar koridorlarda ilerlemeye çalışıyor.
Evet evet, sistem bozuk.
Hepten bozuk her şey bu ülkede!

Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık