Deniz Börülcesi
Bugün yolda olacağımız için yol üstündeki aptal Fish&Chipsçilere mecbur kalmayalım (yahu Okyanus ülkesinde bu kadar mı kötü yapılır bu iş!), kendi tostlarımızı hazırlayalım dedik klasik. Deniz kenarındaki kayalıklarda oynarken bi yandan gördüğümüz gani gani deniz börülcesine şaşarken bi yandan da lan acaba zehirli mi, niye burda kimse bunun yemeğini yapmıyo diye diye topladık bir iki avuç. Kaynattık, biraz tırsarak yedik ama bildiğin deniz börülcesi, internetten baktım, burda deniz asparagusu (yani kuşkonmazı) diyorlarmış, böyle kapari gibi tat katsın diye ete omlete filan bir iki sap koyuyorlarmış. Bilseler biz nasıl sarımsaklayıp zeytinyağlayıp lokma lokma yutuveriyoruz. Neyse, kısacası kaşarlı domatesli deniz börülceli yolluklar şahane oldu.
Yorumlar