Melbourne Gerçekleri Volume 3

Bugün Gumtree’de ‘free’ ne var acaba?


Gumtree adlı web sitesi ikinci el alıp satma üzerine, klasik her ülkede olanlardan. Enteresan olanı milletin ‘free’ verdikleri. Arada girip bakıyorum millet neler veriyor diye. Bi dolu piyano veren var misal, muhtemelen akordu bozuk bazısının tuşu düşmüş, eksik… Kedi köpek kuş veren çok. Bi adam iki tane at veriyordu en son. Biraz daha merkezi bir yere taşınıyormuş, bahçesinde besleyemeyecekmiş, artık nasıl bir bahçesi varsa adamın, bir de diyor ki ikisi birbirine çok alışık, aynı anda alacak birine vermek istiyorum! Taş toprak veren çok, buralarda öyle bahçeden çıkardığın taşı toprağı molozu evin yanına önüne bir yere atamadığından insanlar da birbirine paslıyor. Ağaç veren çok mesela, gel diyor kazmanla küreğinle sök götür, çitlerime düşürme de ne yaparsan yap. Ev veren bile vardı, nasıl diyeceksiniz, adam içinde eski bir evle birlikte arsayı almış, muhtemelen yeni bir ev yaptıracak. İlana çıkmış gelin diyor yerdeki seramikler, parkeler, evin çatısı, kiremitler, lavabolar, tuvaletler, mutfak tezgahı hepsini alabilirsiniz, gelin kendiniz sökün götürün. Yoksa o kadar çok para ödemesi lazım ki bunu yıktırmaya, taşıtmaya, attırmaya.
Enteresan yani.

Kerhane tatlısı mı alırsınız Suşi mi?


Burada en çok denk geldiğim iki dükkandan biri ‘churros’ diğeri de ‘suşi’ciler.
Churros dediğim, aslı İspanyol olan ama bizim ‘kerhane tatlısı’ diye bildiğimiz kızarmış hamur tatlısı. Hani böyle Türkiye’de simitçi misali kafaların üstünde taşınan tepsilerde köşe başlarında satılan tatlılardan. Burada onlar için ayrı dükkanlar var, sırf bunu satıyorlar, alıp çikolata sosuna bandırarak yiyorsun. Türkiye’de niye öyle bi isim takmışız, o da ayrı konu. Gerçi ‘churros’ artık memleketimde de meşhur olmuş.
Suşiler ise böyle uzun uzun silindir şeklinde ayak üstü elde ekmek arası gibi yeniyor, sudan ucuz. Kese kağıdının içine koyup veriyorlar.

(Foto: Kikkoman)

Neden marketlerde bu kadar çok plastik kap satılıyor?


Kmart’a gidiyorum plastik kaplar, BigW’ya gidiyorum plastik kaplar, büyüğü küçüğü, dikdörtgeni, karesi, yuvarlağı, üst üste geçeni, kliklisi, kliksizi, çevirmelisi, vakumlusu, raflar dolusu boy boy çeşit çeşit plastik saklama kapları.
Ne ayak dedim, neler oluyor?

İnsan ülkede birkaç ay yaşayınca anlıyor durumun vahametini. Yemekhane yok arkadaş şehirde. Hiçbir iş yerinde yemek çıkmadığı gibi, okullarda da kantin diye bir şey yok, basit bir tost alacağınız yer yok yani. E hal böyle olunca, herkes yemeğini evden götürüp yanında taşıyor. Haliyle de plastik saklayıcı kaplar tavan yapmış durumda.

Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık