Efsane IELTS fotoğrafları

Bir çoğunuz IELTS ya da TOEFL sınavına girmiştir. Bu fotoğraflarda düzgün çıkanınız var mı allahaşkına?

Bence özellikle yapıyorlar. Sınav zaten sabahın köründe, bu tip testlere girmeyeli uzun zaman olmuş, üstüne bi ton para yatırmışsın, stres var bi kere, kimse neticede zevkine girmiyor.

Önce o anlamsız kalabalık içinde uzunca bi süre ayakta sırada beklersin, çünkü içeri alacaklarından bi saat öncesinde ‘mutlaka gelin’ diye uyarıda bulunmuşlardır. Sonra saçmasapan kurallar başlar, yok içeri montla giremezsiniz, hadi onu anladım ama içeri girdikten sonra hırkanı çıkaramazsın da ne demek, yahu ya terlersem? Orasını bilemem. Bilemezsin tabi, ter içinde o sınava sen girmeyeceksin. Çıkarsan da kesin bu sefer klimayı basarlar, donarsın. Hep öyle olur. Yok illa bizim verdiğimiz kurşun kalemi ve silgiyi kullanıcan. Yaa benimkinin ucu 2B’ydi, silgim de Faber Castelldi yumuşacık, ben onlara çok alışığım. Olmaz!

Neyse son bi tuvalete gidilir ne olur ne olmaz, sonunda fotoğraf için hazırsındır. Sağa bakma, sola bakma, saçını arkada topla, kameraya bak, gözlüğünü çıkart, vize alırken bile çektirilen fotoğrafta bu kadar kasmıyolar adamı. Şimdiden yorulmuşsunuzdur ve aklınızdan –belki de kaçıncı defa- neden bu lanet sınava girmek zorunda olduğunuzu nefretle düşünürken BAMMM deklanşöre basarlar.

Erkekler genelde acımasız ve duygusuz bir seri katil, kadınlar da hayattan ümidini kesmiş uyuşturucu kaçakçısı gibi çıkar ve fotoğraflarda ten renginiz her zamankinden biraz daha koyudur. Nedense?

Nasıl Starbucks çalışanları isminizi hep yanlış yazmak üzerine bir eğitimden geçiyorsa, bu fotoğrafçılara da özel bir eğitim veriyorlar galiba, insanları en savunmasız en çirkin en somurtuk anında çekin diye.


Ve sonuçlar gelir, istersen tam puan almış ol, sevinemezsin bile, çünkü artık o fotoğrafla yaşamak zorundasındır. Okul başvurusu, iş başvurusu, göçmenlik başvurusu hep bu kaçakçı/seri katil bozması fotoğrafla yapılır. Ondan sonra da aaa başvurum kabul olmadı. Neden acaba?


Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık