Tolstoy Erik Çekirdeği Yorum

Çok sevdiğim bir arkadaşım bizim oğlana kitap almak istedi, 3-4 yaş için. Kitapçıda beraber beğendiğimiz Tolstoy'un Erik Çekirdeği adlı kısa öykülerden oluşan kitabını aldı.

Ama anacım, kitap adeta dehşet saçıyor. Her akşam bir tane okuyorum ama nasıl sansür koyuyorum belli değil, bir anda has.kt.r diyip başka bir son uydurmak zorunda kalıyorum masala. M. de heyecanla dinlerken nooldu nooldu anne filan diye soruyor, birinde kızın biri trenin altında kalıyor, birinde köpekbalığının iç organları dışarı fırlıyor denizde ölünce, birinde aslan sevdiği köpek ölünce onun ölüsüne sarılıp o da ölüyor, sonra başka bir masalda ayıyla karşılaşan çocuklar ölü taklidi yapıyor, başka birinde kurt delirip durduk yere sürüdeki bütün koyunları birer birer öldürüyor, yine başkasında kuş bulan bir cocuk onu kafese koyuyor ertesi gün iskeletini buluyor filan, bacakları kaskatı kesilmiş hayvancağızın, ama istisnasız bütün hikayeler böyle acayip, böyle laylaylom haydiii hopppalaaa derken bi dehşet bi ölüm falan..

Arkasında da büyük yazar Tolstoy'un birbirinden güzel öyküleri var yazıyor, kahramanaların çoğu hayvanlar dünyasının en sevimli kahramanları filan diyor ama içi dehşet...

Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık