Yangın

Aralık 2016
Onca yıl Türkiye'de okudum, köy okulunda filan da değil başkentin göbeğinde iyi imkanlara sahip okullarda, ne ilkokul ne lise ne üniversite bi kez bile yangın tatbikatı yapılmadı, itfaiyeciler gelip bir şey anlatmadı. Hatırlarım okullarda bir köşede duvarda kırmızı kazma kürek vs asılıydı, önünde de kırmızı kovalar olurdu. Hiç de önüne geçip ne işe yarar, yangın olursa ne yapmalıyız filan diye anlattıklarını hatırlamıyorum. Geçmiş zaman, şimdi kimsenin hakkını yemeyeyim, bahsedilmiş olabilir ama bunca zaman sonra Dandanakan savaşının tarihini hatırlayıp da bunu hatırlamıyorsam bence bir eksiklik var.
Evimiz altıncı kattaydı, bina dışında klasik döne döne inen yangın merdiveni vardı, katlardan merdivene çıkış vardı, ama zemin kattaki kapı asma kilitle kilitliydi. Hiç birimiz ordaki çocuklardan farklı değiliz aslında. Her şey laf olsun diye yapılıyor, ne bi kontrol ne bi kural ne bi düzenleme, şans eseri hayatta kalıyoruz.
Fakir ve imkansızlıklar içinde yaşayan bir ülke olsak anlayacağım, ülkede bi ton pırıl pırıl bu işin ilmini yapmış kafası çalışan adam var, hala ölüyoruz ya ona yanıyorum.
Tam bi sene önce okuldaki yangın tatbikatı sırasında bunları yazmışım. Ne diyim ki şimdi.

Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık