Avustralya okullarının pes dedirttiği an!

Mavi bu sene (hatta haftaya Perşembe –o da enteresan bir gün ya hadi-) okula başlayacak. Bir sene önceki eğitim yılı içerisinde 6 kere 2şer saatliğine okula gittiler, öğretmenleriyle tanıştılar, diğer çocukları gördüler, sınıfları gezdiler, bahçeyi, bahçedeki tavukları keçileri (buradaki okullarda tavuk-kuzu/keçi fiks) tanıdılar, oyun parkında oynadılar, kütüphane neresi, tuvalet neresi öğrendiler, kısacası ‘okul’ ne menem bir şeymiş gördüler.
Kendimi düşünüyorum da okula başlamadan önce, hepimizin başından geçti, okula başlamak büyük bir olaydır, ama böyle hep bi korkarak, hep bi bilinmeze doğru bi yolculuktu bizimkisi. Nasıl bir yer, kimler var, ne olacak, nasıl olacak? Büyük bi kara delik; o nedenle ki sınıfta aylarca annesiyle/halasıyla oturan arkadaşlarımız vardı, alışana kadar.
Neyse... Bugün bir mektup geldi eve Mavi’ye. Öğretmeninden.
Diyor ki: ‘Sevgili Mavi, umarım tatilin iyi geçiyordur, 2016’da hep beraber eğlenceli bir yıl geçirmek için sabırsızlanıyorum, haftaya görüşmek üzere. Gönderen: Mr Newman’.E yuh dedim artık, ne güzel.Ve tahmin edersiniz ki okula gitmek için ve tatilde neler yaptığını öğretmenine anlatmak için sabırsızlanan bir çocuk var evde.



Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık