ARABIN KASIRGASI - ‘cyclone’ Mayıs 2010

Heryerden uyarılar geliyor. Yağmur yağacak, çok şiddetli yağmur yağacak, fırtına kopacak, kasırga olacak, deniz kenarına inmeyin, arabanızı dışarıda bırakmayın, park yerine alın, vadiden geçmeyin, her şeye hazırlıklı olun, hatta mümkünse evden çıkmayın.
40 derece sıcaklıkta yazın ortasındayız, kışın bir iki kere yağmur yağmış, Umman meterolojisinden bildiğimiz bu.
Bu nedenle pek ciddiye almıyoruz.
Sultan ‘cyclone’ (kasırga) nun şerefine bir günü tatil ettiğini ilan ediyor. Cep telefonlarına oradan buradan sürekli uyarılar yağıyor. Hadi diyoruz, su da bitmek üzereydi, su alalım bari. Markete giriyoruz ki sular tükenmiş! İnternete girip forumları okuyoruz, 100 km hızla gelen rüzgardan bahsediliyor. Dubai’ye uçak biletleri tükenmiş, herkes kaçmış bile. Hay allah, durum herhalde ciddi deyip Carrefour’a gidiyoruz. Ortam mahşer alanı gibi, sular tükenmiş, ekmek bitmiş, metrelerce uzayan kuyruklarda insanlar 5 kiloluk prinç, un, her türlü bakliyatları arabalara yüklüyor. İnsan neye uğradığını şaşırıyor. Litrelik sulardan alıyoruz, 20, yok yok yetmez, 40, yoksa 60 litre mi alsak?
Bekledik, bekledik, sular kesilir diye evdeki damacanaları doldurduk, elektrik kesilir diye mum kibrit aldık… Görüp görebileceğimiz ‘cyclone’ yaz yağmuru çıktı iyi mi! Ortalık bir serinledi, bir kaç gün hava bir kaç derece düştü, güneş bir yüzünü sakladı ve her şey bitti gitti.

Ek: (Resmi olmayan açıklamalara göre, ülkenin başka bir şehrinde akacak yer bulamayan – çünkü olmayan- yağmur suları nedeniyle sel olmuş ve yaklaşık 10 kadar kişi hayatını kaybetmiş.)

Yorumlar

En çok okunanlar

Isim Konusu

KIRKINI ÇIKARDINIZ MI?

Melbourne Gerçekleri Volume 1

Melbourne Gerçekleri Volume 2

Kültürel Kodlar

Yarra Valley Wineries / Şarabımızı nerde tatsak?

Ayakkabılarınızı mı çıkarırsınız, galoş mu alırsınız?

AVUSTRALYA GÖÇMENLIK BASVURUSU

Türkiye Tatili Sonrası Avustralya’ya Dönüş

Turuncu Balık